• RO
  • ENG
  • Oana Răzvan

    Septembrie 2014

    Cum a pornit totul, de ce Stradivarius?

    OR: Pentru mine totul se leagă de şcoala de muzică făcută în copilărie, întotdeauna am fost legată de muzică, care a fost prezentă mereu alălturi de mine în decursul vieţii mele.
    Apoi oportunitatea de a avea un restaurant într-o locaţie care are o mare perspectivă, ce avea deja un nume sonor dar pe care nu l-a folosit în mod propriu până atunci. Astea sunt punctele de pornire, de aici s-a structurat totul în forma în care regăsim restaurantul Stradivarius azi.
    Am o experienţă destul de bogată în materie de restaurante, Select este o şcoală bună pentru mine, apoi Chic, desigur, fiecare dintre ele cu nişa sa de clienţi, dar pornind de aici, Stradivarius beneficiază de întreaga experienţă a mai multor ani în acest domeniu. Meniul diversificat pentru o gamă mult mai largă de clienţi, deschiderea către tineri şi cerinţele lor, fac din Stradivarius un restaurant deschis oricui, capabil să întâmpine orice cerinţă.

    Cum pozitionaţi Stradivarius în contextul restaurantelor din Timişoara?

    OR: Cred că suntem în topul categoriei din care facem parte, în mod special prin ambient, bucătărie şi servicii. Punctele forte ale bucătăriei noastre, spre exemplu, sunt date de folosirea unei materii prime de calitate, bio, produse de casă, ce asigură o calitate superioară şi un gust bun preparatelor servite. Avem câteva preparate marcă proprie: murături, tăiţei, deserturi făcute în casă după reţete tradiţionale bănăţene.
    Legat de ambient şi servicii, vă lăsăm să apreciaţi dumneavoastră valoarea lor.

    Care este relaţia cu personalul restaurantului şi consumatori, ce fel de relaţie vă doriti?

    OR: Echipa restaurantului este de aproximativ 20 de oameni, suntem împreună de circa 13 ani, avem o relaţie apropiată, sudată. Fiecare ştie ce are de făcut. Pe baza asta încercăm să avem o relaţie cât mai caldă şi apropiată cu clienţii noştri. Îmi doresc ca lumea să se simtă bine aici, să vină cu bucurie şi să se simtă într-un fel acasă, o relaţie apropiată este singura care ne va permite să ne adaptăm pretenţiilor şi cerinţelor lor.

    Aveţi un maestru bucătar care supraavizează ce iese din bucătărie, ne puteţi spune câteva cuvinte despre el?

    OR: Mircea Ursachi este maestru bucătar din 2006, este şi cadru didactic în domeniul său. Este alături de noi de mult timp, el este cel care are grija echipei din bucătărie, de calitatea oamenilor pe care îi coordonează, de rezultatele lor. Este un om creativ, inventiv în specialitatea sa, deseori ne surprinde prin soluţiile sale cu ocazia unui catering sau a unui eveniment special. Preocuparea sa pentru bucătăria locală reprezintă o garanţie pentru mine în acea parte din bucătăria restaurantului la care ţin foarte mult, bucătăria Bănăţeană.
    Dacă stau bine să mă gândesc, din bucatele cele mai populare ale noastre pot menţiona Papanaşii fierţi sau prăjiţi – specifici zonei, si Curcan cu roşii uscate. Ori, cum ar putea acestea să fie atit de apreciate fără aportul zilnic al maestrului nostru bucătar?

    Care este mâncarea dvs. cea mai iubită din copilărie?; Se regăseşte în meniul restaurantului?

    OR: Copilăria mea este legată de zona dintre Caransebeş şi Domaşnea, o zonă foarte frumoasă şi bogată în traditii culinare, cu preparate simple şi deosebit de gustoase. Dar, când mă gândesc la copilărie, Platoul rece Bănăţean este cel care se apropie cel mai mult… apoi Crempita, Gomboţii cu prune sau caise, şi câte şi mai câte. Am încercat să mă apropii cât mai mult de acea parte fericită a vieţii mele şi desigur să împărtăşesc din ea prin bucatele din meniul nostru.

    Ce credeţi despre piaţa de restaurante din Timișoara? Ce restaurant vă place?

    OR: Pentru mine, când mă gândesc la un restaurant de referinţă, sunt la Viena la Cafe D’Europe. De fiecare dată revin cu mare plăcere în Viena. Atmosfera Vieneză mă inspiră și a fost un model pentru mine în demersul amenajării restaurantului Stradivarius, a meniul, a găsirii locaţiei.
    Timișoara oferă  diversitate, este loc pentru orice, restaurante sunt multe, fiecare cu specificul propriu. Eu sper să mă înscriu între acele restaurante care îţi oferă bucuria lucrului bine făcut, un pic din atmosfera vieneză care de altfel nu e de loc străină de inimile timișorenilor.

    Cum vedeţi dvs. dezvoltarea în viitor a restaurantului Stradivarius?

    OR: Stradivarius are câteva avantaje majore începând cu viitorul apropiat, o locaţie de excepţie în piaţa Unirii, locaţie care va deveni importantă când lucrările din piaţa și centrul istoric al Timișoarei vor fi finalizate. Vom deschide o terasă largă în faţa restaurantului, vom servi preparate specifice de sezon atât pentru meniul zilei cât și în secţiunea deserturilor de casă. Vrem ca Stradivarius să devină o locaţie pentru întâlniri de afaceri, conferinţe sau evenimente business. Vom avea evenimente muzicale cu muzicieni invitaţi pentru a da o atmosferă specială, pianiști, muzicieni din zona cultă, muzică clasică, jazz, blues, în general muzică de bună calitate. Parteneriatul cu Festivalul de Muzica Veche Timișoara ne-a deschis noi oportunităţi.
    La nivel de bucătărie vom lucra la dezvoltarea bucătăriei bănăţene, vrem să lărgim oferta acesteia.